Dina studier

Vi erbjuder små klasser, behöriga lärare, många näringslivskontakter och yrkesutgångar, samt möjligheten till både en yrkesexamen och högskolebehörighet!

Rätt atmosfär för verkligt resultat

På Rönnowska möts man av väldoftande matlagning och bakverk, design av hög klass på kläder, blommor och finsnickeri. Hotellstudio, motorvrål och svetslågor, hängande kablage, murbruk och stensättningar. Verkstäder fyllda av verktyg och branschanpassad utrustning. Våra program finns i enheter helt anpassade till just det unika behovet och den atmosfär som krävs för att våra elever ska förberedas för yrkeslivet. Skolan har ett starkt etablerat samarbete med många av regionens företag och flera internationella kontakter.

Många kvalitéer för ökad trygghet

Skolan är Qualiscertifierad, vilket innebär hög kvalitet i trygghet, trivsel, ansvar för eget lärande samt delaktighet. Med behöriga lärare, små klasser och ändamålsenliga lokaler gör vi allt för att ge våra elever möjlighet till en trygg och bra utbildning.

Vi erbjuder Elevhälsa med kurator, skolsköterskor och tillgång till skolläkare samt studie- och yrkesvägledare för elevens fortsatta planer efter gymnasiet. Självklart har alla elever tillgång till datorer, bland annat i biblioteket som ligger i hjärtat av skolan. Här ligger även en av skolans två cafeterior och Ljusgården, platser att umgås i eller för studier på egen hand. Elevkåren arbetar med frågor som är viktiga för våra elever. Skolan har vid flera tillfällen fått hedersomnämnande för sitt miljöarbete.

Gymnasiearbete och individuella val

I utbildningen ingår ett gymnasiearbete där våra elever visar att de är väl förberedda för sitt valda yrkesområde. Alla elever ska välja kurser motsvarande 200 poäng och vi erbjuder svenska 2 och 3 samt engelska 6 – ämnen som ger dig grundläggande högskolebehörighet. Andra valbara ämnen inom det individuella valet är idrott, bild, geografi, psykologi samt ett antal programinriktade kurser.