Guld och brons till Rönnowska

Rönnowska skolan fortsätter att leverera toppresultat på Gymnasie-SM. Det blev ett guld och ett brons denna gång.

Elever från Hotell- och turismlaget deltog i SM:et som gick av stapeln i Malmö 24-26 mars. Finalen 2017 arrangerades i samarbete med Värnhemskolan i Malmö. Eleverna fick kämpa sig igenom både teoritester inom yrkesområdet och praktiska tävlingsmoment. När alla momenten vara klara stod det klart att det blev guld för turismlaget som bestod av Oliwia Skog och Felix Nordström och ett fint brons för hotellaget anförda av Frida Nordh och Måns Hertzman.

Tävligen är årligen på tapeten för utbildningen och förra året kammade skolan hem ett silver. Vägen dit har inneburit mycket arbete och engagemang från elevernas sida. För att ta sig vidare har eleverna fått göra en kvalificeringsuppgift. De fyra som gjorde bäst ifrån sig gick vidare till SM.
Ellen Olsson och Heléne Ahlm som är lärare på turism- respektive hotellprogrammet var mycket stolta över elevernas fina insater.

– Våra elever höll en väldigt jämn och hög kvalitet rakt igenom. De är verkligen anställningsbara. Besöksnäringen är sedan tre år tillbaka Sveriges största basnäring. Visita menar att det är ett skriande behov av kunniga ungdomar som vet vad det handlar om. Den här helgen har våra elever visat att de vet vad som gäller. Våra elever höll högsta klass, säger Ellen Olsson, lärare och lagledare för turisminriktningen.

Från vänster: Felix Nordström, Oliwia Skog, Ellen Olsson, Helene Ahlm, Måns Hertzman och Frida Nordh.

Duon som tog guld: Oliwia Skog och Felix Nordström.