Fordon och transport

Om du gillar bilar, modern teknik och vill ha ett jobb med nästan gränslösa möjligheter är Fordon och transport rätt för dig.

Du får utbildning inom en bransch där utvecklingen går fort och som ständigt är i behov av välutbildat folk.

Personbil

Bilen blir bara mer och mer tekniskt avancerad så idag behöver en mekaniker både kunna meka, arbeta med datorer, företagsekonomi och engelska. Med en bra social kompetens kan du bemöta kunder rätt och som mekaniker bör du vara lika hemma i reservdelslagret som i verkstaden.

Lastbil och mobila maskiner

För dig som vill specialisera dig på tunga fordon och mobila maskiner som till exempel grävmaskiner och hjullastare. Du arbetar i stort sett med samma saker som en personbilsmekaniker men får lära dig mer om dieselmotorer samt hydrauliska och pneumatiska system.

Transport

Med denna inriktning är du efter tre år en utbildad yrkeschaufför med fullständiga behörigheter. Ett varierat och fritt jobb med goda framtidsutsikter.

Karosseri och lackering

Avancerad datorteknik i kombination med gammalt hantverk. Denna inriktning är för dig som vill ta hand om skadade eller krockade bilar och få dem att bli som nya eller jobba med styling. En bransch i ständig utveckling som ställer höga krav på precision och hantverkskänsla.

Arbetslivet

Arbetet inom fordons- och transportbranschen innebär kontakt med många människor. Därför är det viktigt att du har en positiv attityd. Service, kvalité och kundkontakt är hörnstenarna i branschen. Självklart får du möjlighet att visa dina kvalitéer och din talang ute på företag när du är på APL – Arbetsplatsförlagt lärande.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ även vårt andra konto på Instagram