search error_outline

Finsnickeri, hantverk

Gillar du att jobba med trä och form och vill bygga inredning och möbler? Då är finsnickeri något för dig. Du får kunskap om hantverksmässig och industriell möbeltillverkning, inredningssnickeri och traditionellt kunnande.

Våra kurser innehåller ämnen som bland annat färg och form, materialkunskap, limning, ytbehandling, fanering, maskin- och verktygsunderhåll samt ritteknik. Under din utbildning hos oss kan du få tillverka bland annat stolar, bord, skåp, gitarrer, fönster och dörrar.

Branschen skriker efter arbetskraft

Enligt arbetsgivarorganisationen TMF kommer det att behövas 2000 nya medarbetare i träbranschen i Sverige årligen under ett antal år framöver. De flesta av dessa arbetstillfällen förutsätter gymnasiekompetens inom till exempel finsnickeri. Det finns också ett stort behov av träslöjdslärare och är du intresserad av att arbeta som det är det finsnickeri du ska gå.

Gesäll- eller mästarbrev

Inom finsnickeri kan du utveckla dig vidare för att få ett gesällbrev eller mästarbrev. Vår utbildning förbereder dig på bästa sätt för detta.

Arbetslivet

Oavsett vilken del av Hantverksprogrammet du väljer går du en kreativ framtid till mötes. Under tre år utvecklar du grundläggande färdigheter inom det hantverksyrke du valt och ges möjlighet till arbete, påbyggnadsutbildning eller studier på högskola. Självklart får du möjlighet att visa din talang ute på företag när du är på APL – Arbetsplatsförlagt lärande.