Silver till turismelever på SM 2018

När gymnasie-SM arrangerades i Göteborg 16-17 mars 2018 blev det en silverplats till turismeleverna från Rönnowska skolan.

Varje år arrangerar branschorganisationen Visita gymnasie-SM för elever på Hotell och turismprogrammet. 2017 tog laget från Rönnowska hem segern i turismklassen och tredjeplatsen i hotellklassen. 2018 blev det en andraplats för turismlaget från Rönnowska skolan.

Laget, som bestod av Ebba Ohlsson och Sara Rapp, hade först kvalificerat sig till finalen genom att skicka in ett tävlingsbidrag. Utifrån ett fiktivt eventbolag med inriktning på naturturism skulle de tävlande sätta ihop ett komplett arrangemang till en internationell marknad. Bidraget skulle innehålla både offert, bekräftelse och faktura. Laget från Rönnowska tävlade mot fem andra lag från andra gymnasieskolor.

Tävlingen i Göteborg bestod bland annat av ett teoretiskt prov och en säljande presentation av det inskickade förslaget. Olika rollspel var tävlingsmoment där man bland annat låtsades stå i receptionen på Kebnekajses fjällstation för att ta emot missnöjda gäster som gestaltades av olika skådespelare.

Stort grattis till Ebba, Sara och deras lagledare och lärare Anna Christensson!