Brons till serveringselever på SM 2018

När gymnasie-SM arrangerades i Göteborg 16-17 mars 2018 blev det en bronsplats till serveringseleverna från Rönnowska skolan.

Varje år arrangeras gymnasie-SM för elever i årskurs 3 på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. 2018 arrangerades tävlingen i Göteborg 16-17 mars. Tävlingarna är i de båda grenarna: kock och servering. SM arrangeras i samarbete med branschorganisationen Visita.

Tävlingen är indelad i två etapper; uttagningstävling och final. Tävlingsbidragen bedöms av en jury som utser de sex lag som får tävla i finalen.

I år var Rönnowska skolan representerad av Robin Öberg och Max Fredriksson som blev uttagna när de visade prov på utmärkt uppdukning, dekantering och lämnat rekommenderat dryckesförslag till en given meny.

De visade under tävlingsdagarna upp stor skicklighet i de olika momenten vid serveringen och bemötte gästerna på ett professionellt sätt. Det var de små detaljerna som avgjorde. Robin och Max hamnade på en hedrande tredjeplats tillsammans med sin lärare och lagledare Gunilla Wallin.

Tredjeplatsen ger också de båda serveringseleverna möjlighet att representera Sverige i de nordiska mästerskapen i servering för gymnasieelever. Stort grattis till Max och Robin!