Skolan

Stort men trivsamt

Rönnowska skolan är Helsingborgs största skola med sina 900 elever, men du kommer snabbt att finna dig tillrätta. Varje program är som en liten ”ö”, med egna lokaler och stark sammanhållning, samtidigt som du får alla fördelar med en större skola, som till exempel stor skolgård och skolmatsal och ett välfyllt bibliotek i världsklass.

Fantastiska lokaler

Våra lokaler är utrustade för att du som elev ska får en så grundlig yrkeskunskap som möjligt. Vi har till exempel ett eget bageri, där eleverna både bakar och säljer bröd och kakor till fikasugna. Vi har flera välutrustade verkstäder. Och du vet den omtyckta restaurangen Parapeten i hamnen? Det är vi som driver den!

Må bättre

Motion och bra mat gör att du mår bättre och får det lättare att lära dig nya saker. På Rönnowska skolan jobbar vi långsiktigt med hälsa och rörelse. Bland annat erbjuder vår skolmatsal fyra olika rätter varje dag och vi har extra idrott på schemat. På skolgården finns innebandymål och dessutom brukar vi arrangera fotbollsturneringar och annat kul. Att bara sitta still i ett klassrum mår ingen bra av!

Snabbfakta

• Minst 80 olika yrkesutgångar
  • Störst variation på yrkesutbildningar i Helsingborg
  • Nära samarbete med relevanta yrkesbranscher