Skolan

Vill du kunna gå raka vägen ut i arbetslivet efter gymnasiet? Eller vill du plugga vidare på universitetet efter din studentexamen? Oavsett vilket har du kommit rätt.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Hos oss blir du utbildad av både skolan och branschen tillsammans. På Rönnowska skolan är det yrkesutbildningar som gäller. Här skapar vi bland annat morgondagens kockar, bagare, bilmekaniker, elektriker, hotellreceptionister och florister. Du får också behörighet till yrkeshögskola och grundläggande behörighet till studier på universitet och högskola.

Yrkescollege

Rönnowska skolan är ett förstklassigt yrkescollege med kvalitetssäkringar och certifieringar av branschen. Hos oss blir du utbildad av både skolan och branschen tillsammans. Vi är noga med kvalitén på utrustningen i våra lokaler så att du som elev ska få en så grundlig yrkeskunskap som möjligt. Ingenting är på låtsas, vi lär ut på riktigt med autentiska miljöer i skolan som du sedan möter i din bransch. Vi har till exempel ett eget bageri, där eleverna både bakar och säljer bröd och kakor till fikasugna. Vi har välutrustade verkstäder. Och du vet den omtyckta restaurangen Parapeten i hamnen? Det är vi som driver den.

Möt arbetslivet varje vecka

Du behöver inte ha några förkunskaper om olika branscher för att börja plugga hos oss. Vi lär dig allt från grunden. Utbildningarna på Rönnowska skolan är kvalitetssäkrade av branschen och våra lärare är proffs med stora kunskaper inom sina områden. Vi vill ge våra elever absolut bästa förutsättningar för vad än som väntar i framtiden. Under dina tre år har du sammanlagt 15 veckors utbildning på en riktig arbetsplats. I snitt betyder det att du nästan en dag i veckan under hela din skoltid befinner dig ute i arbetslivet och får tillämpa det du lärt dig i skolan. Vi har nära samarbeten med företag kopplade till våra olika yrkesutbildningar och du får goda möjligheter att skaffa kontakter med företag i branschen.

Dubbla utbildningar

Vi är experter på yrkesutbildningar men du får också möjlighet till vidare studier. Din yrkesexamen ger dig behörighet till yrkeshögskola. Dessutom ger det dig grundläggande behörighet till universitet och högskola. Genom att läsa på Rönnowska skolan säkrar du din framtid med dubbla utbildningar. Med en yrkesutbildning får du två i ett jämfört med en studieförberedande utbildning. Du kan välja på att jobba direkt eller plugga vidare – antingen inom samma bransch eller till någonting helt annat.