Studenten 2020

Välkommen till Studenten 2020!

Studentmössa på kavaj.

Studentavslutningen närmar sig, och vi vet att den i år ställer nya krav på de beslut och avvägningar vi tvingas göra. Studenten är en stor dag i livet, men samtidigt är livet större än studenten. Skolledningen har gjort noga övervägningar över vad som är möjligt att göra för att ge er studenter en minnesvärd dag samtidigt som vi följer de riktlinjer vi måste för att förhindra smittspridning. Den planering vi gjort gäller utifrån de förutsättningar vi har idag, och vi hoppas att det inte behöver komma nya restriktioner som ändrar våra förutsättningar.

Vi har planerat för att studenten kommer firas på Rönnowska skolan i år. Ni kommer bjudas in klassvis med olika start och sluttider. Programmet innehåller bland annat:

• Studentfotografering. Är det bra väder kommer den ske utomhus och på ett studentflak på en av skolans lastbilar. Det går självklart bra att sätta upp banderoller med glada och positiva budskap.
  • Mat. I år kommer maten serveras från Holy smoke som förbereder såväl vegetariskt som alternativ med nötkött.
  • Underhållning. Skolans band kommer göra allt för att höja stämningen tillsammans med en DJ.
  • Utspring. Ni kommer få springa ut från skolan och mötas av anhöriga. Ni får lov att bjuda in högst två anhöriga.

I stort sett hela programmet kommer genomföras utomhus. Varje klass kommer mötas av sina mentorer på fotbollsplanen. Vi kommer sätta upp flera stora tält på skolans innergård.

Vi vill att ni studenter, era anhöriga och vår personal kan fira denna dag samtidigt som vi är trygga i att vi tillsammans gör allt för att förhindra smittspridning. Vi ber er alla att följa nedanstående rutin under hela studentfirandet på vår skola:

• Även om studenten är en viktig dag vädjar vi till att ni stannar hemma om ni har minsta symptom. Detsamma gäller självklart era anhöriga som ni bjudit in.
  • Följ de tider som vi bjuder in till. Kom inte i god tid utan i rätt tid. Vi vill inte att det blir grupper som samlas och väntar. När ni sprungit ut, lämna skolan skyndsamt så vi inte bildar folksamlingar.
  • Håll distans. Gå inte runt och krama om varandra eller era lärare.
  • Precis som all annan skolverksamhet är studentfirandet alkohol- och drogfritt. Ni som röker kommer inte kunna lämna skolans område för att röka under studentfirandet.
  • Ha roligt och njut av er dag!

Vi kommer informera om era start- och utspringstider separat.

Håkan Liljeqvist, Rektor