”Det var ett enkelt val att välja hotell och turism”

Hotell- och turismprogrammet är för dig som vill arbeta direkt efter gymnasiet i en omväxlande bransch med många möjligheter. Saga går tredje året på programmet och satsar på att göra sin sista praktik utomlands.

– Nästa termin har vi APL igen och då kan man välja utlandspraktik i Spanien. Jag tänker att det ska jag försöka åka på. Det hade varit jätteroligt och det är ungefär 8 veckor man är borta. För att få åka måste ha betyg i allt, ha visat framfötterna och visat att man är bra, säger Saga.

När du går på hotell- och turismprogrammet lär du dig både genom teori och praktik. Du lär dig hur du ger god service, får kunskaper om turism och besöksnäringen och får testa på alla inriktningar som finns innan du väljer din inriktning inför din sista APL i årskurs 3.

– Det absolut bästa med utbildningen är att vi gör praktiska saker. Och det gör vi väldigt mycket. Igår gjorde jag till exempel en guidad tur med pensionärer från Rydebäck som var riktigt kul. Vi praktiserar till exempel också på hotell. Jag har varit på Scandic Oceanhamnen, Scandic Nord och på Good Morning, säger Saga.

– Just nu är jag på vår restaurangskola Parapeten och serverar både mat och drinkar. Barteknik är riktigt kul faktiskt. Jag gillar att man får prova på alla delar inom hotell- och turism, fortsätter Saga.

Saga drömmer om att bli flygvärdinna

– Jag visste tidigt att det var hotell- och turismprogrammet jag ville gå. Jag vill nämligen bli flygvärdinna och så tycker jag om service väldigt mycket. Då tänkte jag att det kan bli en bra kombination om jag går hotell och turism för då kan jag även jobba inom hotell. Så det blir ju helt perfekt. Så det var ett enkelt val för mig att välja hotell och turism. Det är ett jättebra program som är riktigt bra, säger Saga

– Jag trivs jättebra. Jag bor i Höganäs så jag har träffat massor av nya vänner här i Helsingborg, fortsätter Saga.