Vill du jobba som kock, servitör, bagare, konditor eller bartender?
Vill du jobba som kock, servitör, bagare, konditor eller bartender? Vill du arbeta i en kreativ och lustfylld miljö med många möjligheter där hela världen kan bli din arbetsplats?
Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig!
Hos oss får du ett program där skaparglädje och service i en spännande arbetsmiljö är i fokus. Det är en bransch med stor efterfrågan på utbildad, kvalificerad personal som erbjuder goda framtidsutsikter.
I vår egen restaurangmatsal Parapeten kombinerar du praktik och teori under din utbildning till kock och servicepersonal. Här får du lov att laga mat och servera betalande gäster och öva dina färdigheter på riktigt. I vårt eget bageri Sötbiten utbildar vi framtidens bagare och konditorer. Du får också möjlighet att öva på din serviceförmåga när du säljer dina bakverk i vårt skolbageri.
Tävla under din skolgång
Som elev har du möjlighet att tävla – både inom matlagning, servering och bageri. Nyligen tävlade Ellen och Alfons i gymnasie-SM där de tävlade mot andra gymnasieskolor i Sverige. Ellen och Alfon kom på en tredje plats och är mycket nöjda över sin insats.
Läs mer om deras resa, om vad det innebär att tävla och vad du bör tänka på här.
Vill du få mat lagad av framtidens kockar eller handla hem fika till familjen?
Läs mer om vår restaurang Parapeten och vår bageributik Sötbiten.
Har du frågor?
Kontakta gärna någon av våra studie- och yrkesvägledare.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inriktningar
- Kök och servering
- Sjöintendentur
- Bageri och konditori
Sökkod: RL-RW-K
Vad kan programmet leda till?
Efter din utbildning hos oss är du behörig för vidare högskolestudier. Möjliga framtida yrken för dig är, kock, servitör, bagare, konditor, eller bartender.
Certifierad yrkesutbildning
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är certifierade av: Vista. Läs mer här.

Följ oss på sociala medier
Våra inriktningar
Poängplan
Poängplaner Restaurang och livsmedel
Gymnasiegemensamma ämnen | 900 poäng | År 1 | År 2 | År 3 |
---|---|---|---|---|
Engelska 5 | 100 | 100 | 0 | 0 |
Engelska 6 | 100 | 0 | 100 | 0 |
Historia 1 A 1 | 50 | 0 | 50 | 0 |
Idrott och hälsa 1 | 100 | 100 | 0 | 0 |
Matematik 1 A | 100 | 100 | 0 | 0 |
Naturkunskap 1 A 1 | 50 | 0 | 0 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 | 0 | 0 | 50 |
Samhällskunskap 1 A 1 | 50 | 50 | 0 | 0 |
Svenska 1 eller svenska som andraspråk 1 | 100 | 100 | 0 | 0 |
Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2 | 100 | 0 | 100 | 0 |
Svenska 3 eller svenska som andraspråk 3 | 100 | 0 | 0 | 100 |
Programgemensamma ämnen | 400 poäng | |||
Hygien | 100 | 100 | 0 | 0 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 | 100 | 0 | 0 |
Service och bemötande 1 | 100 | 100 | 0 | 0 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 | 100 | 0 | 0 |
Individuellt val | 200 poäng | |||
Gymnasiearbete | 100 poäng |