Om Rönnowska skolan

Helsingborgs yrkescollege

Rönnowska skolan ligger i framkant när det gäller utbildning. Nu är samtliga av yrkesprogrammen certifierade av branschen, något som är unikt för en skola med så många yrkesprogram här i Sverige!

Rönnowska skolan har i alla år haft ett nära samarbete med våra utbildningars olika branschorganisationer och fackförbund. Nu förstärker vi samarbetet ytterligare och har fått alla våra utbildningar certifierade, vilket innebär en kvalitetssäkring av våra program. Det innebär att branscherna har ett större inflytande över utbildningarna, ett ännu djupare samarbete innebär fördelar för alla parter. 

Certifieringen innebär att alla våra program har genomgått en process där de uppfyller samtliga av de krav som branschen ställer. Det är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete inom yrkesutbildning och att branschen tycker att vi håller en hög nivå.

– Vi är otroligt stolta över att kunna meddela att samtliga av våra yrkesprogram nu är branschcertifierade. Detta innebär att branschen har tittat på våra utbildningar och ser att vi uppfyller alla deras krav för att kunna ställa sig bakom oss. Nu skall vi arbeta för att bli ännu bättre och göra ännu mer för våra ungdomar. Det innebär ett gemensamt åtagande från skola och bransch där vi tillsammans skall utbilda framtiden., säger Håkan Liljeqvist, rektor på Rönnowska Skolan.

Dubbla utbildningar

Vi är experter på yrkesutbildningar men du får också möjlighet till vidare studier. Din yrkesexamen ger dig behörighet till yrkeshögskola. Dessutom ger det dig grundläggande behörighet till universitet och högskola. Genom att läsa på Rönnowska skolan säkrar du din framtid med dubbla utbildningar. Med en yrkesutbildning får du två i ett jämfört med en studieförberedande utbildning. Du kan välja på att jobba direkt eller plugga vidare – antingen inom samma bransch eller till någonting helt annat.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Bli vår kollega?

Rönnowska skolan är inne i ett spännande utvecklingsarbete där du som pedagog får vara delaktig i vårt fortsatta arbete. Här förväntas du som medarbetare vara aktiv i att skapa nätverk och kontakter med näringslivet. 

Som medarbetare på Rönnowska skolan är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Vill du veta mer?

Läs mer om att arbeta i Helsingborgs stads skolor och se lediga tjänster genom att följa knappen nedan.